петък, 30 октомври 2009 г.

Какво представлява Windosxp

Windows е оперативна система. Това е софтуерът, който организира и контролира всички компоненти на вашия компютър (софтуерни и хардуерни) по такъв начин, че те се обединяват и функционират ефективно. Всички компютри трябва да имат инсталирана операционна система. Windows е най-разпространената операционна систама и е инсталирана на повечето персонални компютри (PC) по света.
Основата на всяка версия на Windos е възможността на системата за работа с прозорци. Прозорецът представлява правоъгълна област, която се използва за визуализиране на информация или за изпълнение на програма. По едно и също време може да има отворени няколко прозореца и да работите с множество програми - по този начин ефективността при работата с персоналния компютър се увеличава значително.
Windos XP (XP означава "опит") е най-новата версия на Windows. разработена от Microsoft. Това е първата версия на Windows, която е проектирана както за обикновения потребител (изданието Home Edition), така и за напреднали потребители (изданието Professional). Windows XP Professional включва всички възможности на изданието Windows XP Home Edition, плюс някои разширени за работа в мрежа, мобилност, корпоративно управление и сигурност.

Как терристите гледат мач :D